Idrettslaget Pilbuen

Stimulering og egenutvikling med idrett

I.L. Pilbuens ferietur 2007

I 2006 var gikk ferieturen med hurtigruten Tromsø-Svolvær. Dette ble så populært at det raskt ble bestemt av medlemmene at i 2007 skulle ferieturen også være med hurtigruten Tromsø-Svolvær. Bestilling av lugarer ble gjort i god tid, og vi fikk derfor alle handikaplugarene på båten. Så var tiden kommet, den 29. september skulle vi reise, og alle påmeldte, 20 i tallet, møtte opp i god tid før hurtigruteskipet M/S Trollfjord forlater Tromsø mot Svolvær. Lugarnøkler utdeles, det krysses av for hvem som er kommet og det hele går knirkefritt. I det hele tatt er M/S Trollfjord en meget bra båt for funksjonshemmede å reise med.

Tilgjengeligheten er god og handikaplugarene praktisk selv for dem med store funksjonshemninger. Kl. 01:30 går båten fra Tromsø, og noen av reisefølget samles på dekk 9 i baren for en drink og hyggelig samvær.

Neste morgen er det frokost i spisesalen. Det er problemer å få reservert bord, men reiseleder arbeider aktivt med dette og får holdt av bord til reisefølget er på plass. Maten på hurtigruten er god, og det er nok å velge i. Under frokost får vi en hyggelig melding, hotellsjefen kommer bort til oss og inviterer oss med i styrhuset til kapteinen.

Hos kaptein i styrhuset

Hos kaptein i styrhuset

Besøk hos kaptein i styrhuset

Bare for å nevne det så har vi strålende solskinn og nydelig vær under hele ferieturen. Etter frokost ser vi oss omkring på skipet, noen går på utsiktsdekket mens andre samtaler med andre i gruppen og har det trivelig.

Rundt klokken 11:30 begynner samles vi på dekk 7 for å bli geleidet inn til kapteinen i styrhuset. Vi er 19 stykker, og alle er mektig imponert over alle knappene og instrumentene de har. Spørsmål blir stilt, og kapteinen svarer etter beste evne. Dette var en stor opplevelse.
Klokken 13:30 er det lunsj, og vi samles i spisesalen – spent på hva som serveres. «Lunsj» er vel et rart begrep når de har 3-4 varme middagsretter og et gedigent koldtbord. Men alle koste seg med den gode maten og hadde det helt topp.

Lunsj i spisesalen

Lunsj i spisesalen

Lunsj i spisesalen

Trøttheten begynte å gjøre seg gjeldende og det var hviletid. Sent i seng og tidlig opp betyr at man tar seg en liten lur – før kveldens aktiviteter. Imidlertid tok noen seg en tur i skipets boblebad, eller en tur på land i Stokmarknes.

Rundt kl. 16 begynner reisen gjennom Raftsundet. I det fine været var Raftsundet og Trollfjorden – turens høydepunkt. Solen skinte og temperaturen var 15 grader den 29 september!

Raftsundet

Raftsundet

Se hvilket nydelig vær vi hadde på turen – Raftsundet

Egil var sjef for kortspill

Egil var sjef for underholdningen

Arnt koser seg i Trollfjorden

Arnt Olaf koser seg i Trollfjorden

JRB i Trollfjorden

John poserer for fotografen i Trollfjorden - ute på dekk 9

Egil spiller kort sammens med medlemmene, en aktivitet han var sjef for på turen. Da vi begynte inngangen til Trollfjorden var alle tilstede og fulgte spent med ettersom skipet sakte gled inn i fjorden. Å være med et så stort skip som M/S Trollfjord inn i en trang fjord som Trollfjorden er bare spektakulært. Det ble fotografert, og mange kommenterte hvilken opplevelse dette var.

På dekk 9 M/S Trollfjord

Allis (fremst) og Tor Erik, Irene og Laura (bak) - alle har det hyggelig

Hotell Vestfjord i Svolvær

Vi koser oss på Hotell Vestfjord mens vi venter på nordgående hurtigrute M/S Nordkapp

Senere ankom vi Svolvær, og vi satte kursen mot hotell Vestfjord. Der skulle vi spise mat og ellers oppholde oss de 2 ½ timene det tok før vi kunne stige ombord i nordgående hurtigrute.

Hotell Vestfjord er handikapvennlig – en årsak til at vi valgte å spise der. Matbuffeen var også gedigen, det manglet ingenting – flere typer varm middagsmat, koldtbord mes masse deilig fisk, kjøtt, pålegg, salater og dressinger, samt flere typer dessert. Kan vi ha det bedre.

På hotell Vestfjord Svolvær

På hotell Vestfjord Svolvær

Deilig mat på Hotell Vestfjord i Svolvær.

Tiden gikk fort, og vi hørte M/S Nordkapp fløyte, og skjønte at vi måtte bevege oss fra hotell Vestfjord til hurtigrutekaia. Ombordstigning gikk greit, alle ble talt opp og fikk sin lugarnøkkel. Om kvelden møttes vi i baren på dekk 7 og hadde hyggelig samvær. Etter all bespisning den dagen gikk det kun på kaffe, brus, øl og en «sterk en» for den som ønsket det. Vi kan konkludere med at dagen hadde gått så alt for fort, noe som gjerne skjer når man har det hyggelig.

Neste morgen var det frokost i spisesalen. Samme problem med å få reservert bord, men reiseleder fikk etterhvert satt på plass skilt med «Reservert». Etter dette fikk bordene stå i fred til pilbuen medlemmer var på plass. Været var fortsatt topp, og maten likeså. Alle koste seg og gledet seg over hvor fint de hadde det. Etter frokost var det rundt å se på både båt og utsikt. Hurtigruten er veldig praktisk for funksjonshemmede å reise med, da man har god tilgjengelighet og samtidig får se steder skipet passerer på reisen.

Ved Finnsnes var vi ute på dekk og tok bilder, kjente at solen varmet i både sjel og kropp.

Vi koser oss i solskinnet

Vi koser oss i solskinnet

Solen varmet og det var nesten 15 grader den 30. september.

Senere klokken 13 var det lunsj, og ny runde med spising. Underveis passerer vi Ryøya hvor moskus okser holder til, samt Rystraumen. Vi nærmet oss veis ende, det er bare ½ time til vi er hjemme i Tromsø igjen.

Jeg vil tro at alle som var med på Pilbuens ferietur i 2007 med hånden på hjertet kan si at dette er en av de beste ferieturer noensinne. Vi vil også understreke betydningen at at funksjonshemmede kan være med på slike turer og opplevelser. Dette er minner for livet.

Med vennlig hilsen
Reisekomiteen

Søk opp en ressurs:
Google
 

 

Da kan du lime inn følgende kode i ditt html dokument:

Bare kopier koden og lim inn!

Nyheter

Informasjon

Pilbuen IL
Tromsø Dagsenter
Vestregata 15
9008 Tromsø

Har du lyst til å bli medlem - kontakt oss..

Tlf. 77 69 78 52
post@pilbuen.no

Funksjonshemming og/eller handicap er ikke et krav for å bli medlem

Følg oss på Facebook

Legg oss i Dine favoritter